2024. Május 1. SzerdaFülöp napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Május 1. SzerdaFülöp napja van.
Kezdőlap

Tisztelt Agrárkamarai Tag!



A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara május 20-án tartja megyei küldöttválasztását, mely egy többszintű tisztújítási folyamat első, jelentős eseménye. Célunk, hogy minél több tagunk éljen szavazati jogával.

Az elmúlt kamarai ciklusban azon dolgoztunk, hogy az agráriumban tevékenykedők a legjobb eredményeket tudják elérni. Olyan fajsúlyos döntések születtek, amelyek a világ élvonalába emelik a kedvező hazai agráradózást, vagy éppen a vidékfejlesztési források mértékét. A kamara falugazdász-hálózata pedig egy olyan vívmány, amit a jövőben tovább kell erősítenünk.

Köszönet illeti az agrár- és élelmiszeripar minden Hajdú-Bihar megyei szereplőjét, akik az elmúlt, járvánnyal terhelt időkben is jelentős mértékben hozzájárultak az országélelmiszer-el-látásának biztosításához. Köszönet illeti a kamara megyei tisztségviselőit, munkatársait, valamennyi együttműködő partnerét, akik munkájukkal hozzájárultak a közös sikerekhez.

A MAGOSZ tizenhét szakmai szervezettel közösen indul újra az agrárkamarai választásokon. Ez az összefogás tette lehetővé, hogy a NAK erős köztestületként ilyen eredményeket tudott elérni, és ez a garancia az előttünk álló — kihívásokkal teli — időszakban is arra, hogy az agrárium érdekei megfelelő színvonalon legyenek képviselve.

Bízunk abban, hogy az agrárkamarai tagok szavazatukkal elismerik az eredményeket és megerősítik ezt az összefogást annak érdekében, hogy kellő súllyal tudja a továbbiakban is a NAK képviselni az agrárium érdekeit.

Rengeteg kihívás és feladat előtt állunk, ugyanis a járvány és a háború megerősítette az élelmiszer-termelés stratégai jelentőségét. Ezért is rendkívüli az a döntése a magyar kormánynak, amivel történelmi léptékű hazai forrást biztosít az agrárium fejlesztéséhez. Ennek hatékony felhasználása komoly felelősségünk.

A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy a termőföld a magyar gazdáké maradjon, növekedjen az öntözött terület nagysága, és egyre több hazai termék kerüljön a boltok polcaira. Támogatjuk a generációváltást, és nem engedjük, hogy az európai sötétzöld lobbi ellehetetlenítse a gazdálkodókat.

Meggyőződésem, hogy az előttünk álló környezeti és gazdasági kihívásokra tagjainkkal és együttműködő partnereinkkel közösen megtaláljuk a megfelelő válaszokat.

Arra buzdítom, hogy éljen szavazási lehetőségével május 20-án, hiszen az agrárium építésében Önre is számítunk!

Hajdú-Bihar megyében 30 helyszínen lehet voksolni. Szavazni természetes személy csak személyesen tud, míg gazdálkodó szervezet esetén csak törvényes képviselő útján, a személyazonosság igazolását követően lehet. Természetes személy esetén személyazonosságot igazoló okmány (érvényes személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya, gazdálkodó szervezet esetén aláírási címpéldány és cégkivonat szükséges.

A kamarai választással kapcsolatos részletek megtekinthetők a kamara portálján (www.nakhu) a „Kamarai választás 2022" menüpont alatt, kérdés esetén bátran keressék munkatársainkat az 52/503-310 -es telefonszámon, valamint falugazdászainkat.

Szólláth Tibor
megyei elnök




VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top