2024. Június 15. SzombatJolán napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Június 15. SzombatJolán napja van.
Kezdőlap

Szívesen látjuk

„Mi bajomiak a rég volt rétészek kései utódai itt élünk a megváltozott Sárrét közepén.
Sorsunk megélésében pedig egyaránt segít, hogy néha emlékezünk és szüntelen bizakodunk.”
 /Nemes István, Biharnagybajom díszpolgára/

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Biharnagybajom község honlapján!

Szitó Sándor, polgármesterBiharnagybajom a hajdan volt Nagysárrét jellegzetes települése, első írásos említését a Váradi Regestrumban találhatjuk 1215-ből. Településszerkezetén mai napig látható nyomot hagytak a vízfolyások, a mocsár jelenléte. A mocsárvilág meghatározó volt az itt élő emberek életében, hiszen a természet sosem adta könnyen az egyébként bőven termő kincsét az itt élő embereknek.

A Biharnagybajom története iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom a névadó Bajoni család életútját, csakúgy, mint az egykori földvár és vitéz kapitányai küzdelmes és színes történetét. Továbbá kiváló ismeretterjesztő olvasmányok a település szülöttének, Szűcs Sándor néprajztudósnak a Sárrét világáról született írásai. Mindemellett épített környezetünk emlékei, a község látnivalói, programjaink és rendezvényeink is híven tükrözik értékeinket, hagyományainkat.

Amint az a fenti idézetből is látszik azontúl, hogy büszkék vagyunk dicső múltunkra a jövőre is bizakodva tekintünk. Hisszük, hogy azok az erkölcsi alapértékek amik évszázadokon keresztül biztos alapot jelentettek falunk fennmaradásához és fejlődéséhez, a továbbiakban is átlendítenek minket a nehezebb időszakokon. Nap, mint nap azon munkálkodunk, hogy ez a 2800 lelkes közösség találhasson lehetőséget a nyugalmas építőmunkához.

A megújult és folyamatosan bővülő honlapunkon a tisztelt érdeklődő megismerkedhet Biharnagybajom történetével és adottságaival. Betekintést nyerhet az önkormányzat működésébe, a képviselő-testület rendeleteibe, tájékozódhat a település közéletéről és a faluban zajló eseményekről, valamint megismerkedhet a község intézményeivel, civil szervezeteivel, valamint bemutatjuk a településünk látnivalóit és jelentősebb rendezvényeit, amelyekre természetesen ezúton is szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját.

Bízom benne, hogy a honlapunk új külseje elnyeri a kedves látogató tetszését, mely készítése során célunk volt az is, hogy a trendibb külcsíny mellett, a tartalom is igazodjon a kor és az érdeklődők elvárásaihoz. Remélem, sikerül ezáltal a település polgárainak az ügyintézését hatékonyabbá tenni, továbbá bízom abban is, hogy fel tudtam kelteni érdeklődését falunk iránt, és legközelebb már Biharnagybajom utcáin sétálva találkozhatunk egymással.

Biharnagybajom Önkormányzata nevében kellemes időtöltést és jó böngészést kívánok!
Szitó Sándor
polgármester
VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top