2024. Április 27. SzombatZita napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Április 27. SzombatZita napja van.
Kezdőlap

Szeretetbe kapaszkodva - Házasság Hete 2023

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.



Az idei év mottója: Szeretetbe kapaszkodva, ami arra világít rá, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben a szeretetből, az összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrás.
Az egészséges kapcsolat kulcsa annak a megértése, hogy többféle szeretetnyelv létezik. Ha megértjük, hogyan fejezhetjük ki a legjobban a szeretetünket, és a másik is a miénket, akkor könnyebben tudunk egymással rezonálni. Könnyebb lesz szeretni és a szeretet kifejezni.
Dr. Gary Chapman nevéhez fűződik az 5 szeretetnyelv módszer kidolgozása a partnerünkkel való kommunikáció javítására a velünk született preferenciákra alapozva. Elmélete arra támaszkodik, hogy létezik öt konkrét szeretetnyelv, amelyek befogadására egyénenként másképp reagálunk. Vannak, amelyekkel jobban tudunk azonosulni, másokkal kevésbé.

Az 5 szeretetnyelv:
• minőségi idő
• ajándékozás
• elismerő szavak
• testi érintés
• szívességek

Ha nem vagyunk biztosak a saját szeretetnyelvünkben, töltsük ki a szerelemnyelvi kvízt és a legideálisabb, ha a partnerünk is kitölti. Ha jobban megértjük a párunk szeretetrangsorát, és ennek megfelelően viszonyulunk hozzá, az látványosan javítja a kapcsolatunk dinamikáját.

A tesztet az alábbi linken találhatja meg: SZERETETNYELV TESZT

Kellemes időtöltést kívánnak a Püspökladányi Egészségfejlesztési Iroda dolgozói!



Elérhetőségeink: Püspökladányi Egészségfejlesztési Iroda
4150 Püspökladány Kossuth u. 1.
efi.puspokladany@gmail.com
06-70-458-58-09




VÁLASZTÁS 2024.
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top