2024. Április 27. SzombatZita napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Április 27. SzombatZita napja van.
Kezdőlap

Oltási tájékoztató - COVID 4. hullám

HAJDÚSZOBOSZLÓI JÁRÁSI HIVATAL
4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1/b. Telefon: (36 52) 550-644 Fax: (36 52) 550-660
E-mail: hajduszoboszlo.jh@hajdu.gov.hu

Hazánkban- a világ összes országához hasonlóan- napjainkban is jelen van a SARS- CoV- 2 koronavírus. A vírussal fertőzöttek száma sajnos dinamikusan növekvő tendenciát mutat.
A koronavírus- járvány immáron negyedik hullámának megfékezése tekintetében a magyar kormány az orvos szakmai javaslatok alapján a járvány elleni védekezés és a lakosság egészségének megóvása terén a leghatékonyabb eszközként a védőoltás beadását priorizálja.
Az oltás felvétele természetesen önkéntes.

Jelenleg már lehetőség van arra, hogy az általános iskolai tanulók közül a 12. életévüket betöltött gyermekek a törvényes képviselőjük (szülő) hozzájárulásával felvegyék a védőoltást.
Fontos, hogy a szülők tudomást szerezzenek az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, ezért arra kérem, hogy a védőnői feladatellátása során tájékoztassa az Önnel kapcsolatba kerülő személyeket a védőoltás felvételével kapcsolatos következő lehetőségekről:

1. A védőoltás felvehető a háziorvos, a gyermekorvos, vagy az iskolaorvos közreműködésével:
Ebben az esetben az oltás felvételéhez előzetes regisztráció szükséges, amelyre a https://vakcinainfo.gov.hu/honalpon van lehetőség.
A felmerülő igényeknek megfelelő számú vakcina kiszállításáról a járási hivatal gondoskodik.

2. A védőoltás felvehető a kijelölt kórházi oltóponton:
Biharnagybajom község lakói esetében a legközelebbi kijelölt oltópont Berettyóújfalu, Gróf Tisza István Kórház. (cím: 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1.)
Az oltás felvétele előzetes regisztrációhoz és időpontfoglaláshoz kötött, amely az alábbi honlapon lehetséges: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

3. A védőoltás felvehető a november végi oltási akcióhét keretében:
A kormány 2021. november 22-28. napja között „oltási akcióhetet” szervez a kórházi oltópontokon. Biharnagybajom esetében ez az oltópont a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház. A fenti időintervallumban a védőoltás az oltóponton előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül felvehető.



4. A védőoltás felvehető honvédségi oltóbusz kitelepülése alkalmával:
A járási hivatal azt tervezi, hogy megfelelő számú védőoltást igénylő esetén (min. 50 fő) honvédségi oltóbusz Biharnagybajomba történő kitelepülésének a megszervezésével biztosítja a védőoltás helyben történő felvételét.
A kitelepülő oltóbusz természetesen az oltakozni kívánó lakosságot (gyermek, felnőtt) szolgálná ki, ezért más helyi intézményekkel is felvettük a kapcsolatot.
A kitelepülést a téli szünet kezdete előtti időpontra tervezzük.
Ezen akció keretébe nem szükséges előzetes regisztráció és időpontfoglalás, viszont igényfelmérés igen.
Az oltóbuszos oltásra jelentkezhetnek Kapás Anna védőnőnél a Kossuth u. 7. alatt.

Tisztelettel:
Dr. Györgyi Zoltán s.k.
Hivatalvezető




VÁLASZTÁS 2024.
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top