2024. Május 27. HétfőHella napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Május 27. HétfőHella napja van.
Kezdőlap

Népszámlálás 2021.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
JEGYZŐJÉTŐL
-------------------------------------------------
Tisztelt Lakosság!

2021-ben, 16. alkalommal kerül sor Magyarországon a teljeskörű népszámlálásra.
Ez egy olyan egyedülálló statisztikai adatfelvétel, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, az egyetlen olyan adatforrás, mely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.
A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény (népszámlálási törvény) írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével –kötelező!


Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően egyrészt az interneten a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközöket használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír alapú kérdőívek nélkül 2021. május 1. és június 28. között az alábbiak szerint:
időszak: 2021. május 1. és május 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2021. május 16. éjfélig fogadja)
időszak: 2021. május 17. és június 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azok körében, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív)
június 21. és június 28. között: pótösszeírás

A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálás részleteiről (pl. az online kitöltéshez szükséges egyedi azonosítóról) felkérő levelet fog küldeni valamennyi magyarországi címre. A felkérő levél nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelet a megfelelő címekre érkezzenek. A postai kézbesítés minél pontosabb teljesítése érdekében kérem a lakosságot, hogy a házszámot pontosan tüntessék fel az ingatlanukon!A 2021. évi népszámlálással kapcsolatban részletes tájékoztató oldalt (www.nepszamlalas2021.hu) indított a Központi Statisztikai Hivatal, ahol további naprakész információk olvashatók az összeírásról, a népszámlálás jelentőségéről, az adatfelvétellel kapcsolatos eseményekről és teendőkről.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok végzik, akiknek a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet kitöltenie. A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel- és magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie.

Fontos a jó kommunikációs- és konfliktuskezelő készség, és rugalmas időbeosztás. Jelentkezésnél előnyt jelent a felsőfokú végzettség, továbbá, ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH-s lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

A számlálóbiztosnak rendelkeznie kell saját informatikai eszközzel és interneteléréssel a felkészüléshez, valamint elektronikus és telefonos elérhetőséggel.

Amennyiben számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, ezt 2021. február 10. napjáig jelezze, nevének és elérhetőségi adatainak (telefonszám, e-mail cím) megadásával, a jegyzo@biharnagybajom.hu e-mail címre.


Imre-Erdős Szilvia s.k.
jegyző
helyi népszámlálási felelős
VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top