Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Népszámlálás 2021.

Népszámlálás 2021.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
JEGYZŐJÉTŐL
-------------------------------------------------
Tisztelt Lakosság!

2021-ben, 16. alkalommal kerül sor Magyarországon a teljeskörű népszámlálásra.
Ez egy olyan egyedülálló statisztikai adatfelvétel, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, az egyetlen olyan adatforrás, mely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.
A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény (népszámlálási törvény) írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével –kötelező!


Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően egyrészt az interneten a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközöket használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír alapú kérdőívek nélkül 2021. május 1. és június 28. között az alábbiak szerint:
időszak: 2021. május 1. és május 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2021. május 16. éjfélig fogadja)
időszak: 2021. május 17. és június 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azok körében, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív)
június 21. és június 28. között: pótösszeírás

A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálás részleteiről (pl. az online kitöltéshez szükséges egyedi azonosítóról) felkérő levelet fog küldeni valamennyi magyarországi címre. A felkérő levél nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelet a megfelelő címekre érkezzenek. A postai kézbesítés minél pontosabb teljesítése érdekében kérem a lakosságot, hogy a házszámot pontosan tüntessék fel az ingatlanukon!A 2021. évi népszámlálással kapcsolatban részletes tájékoztató oldalt (www.nepszamlalas2021.hu) indított a Központi Statisztikai Hivatal, ahol további naprakész információk olvashatók az összeírásról, a népszámlálás jelentőségéről, az adatfelvétellel kapcsolatos eseményekről és teendőkről.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok végzik, akiknek a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet kitöltenie. A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel- és magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie.

Fontos a jó kommunikációs- és konfliktuskezelő készség, és rugalmas időbeosztás. Jelentkezésnél előnyt jelent a felsőfokú végzettség, továbbá, ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH-s lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

A számlálóbiztosnak rendelkeznie kell saját informatikai eszközzel és interneteléréssel a felkészüléshez, valamint elektronikus és telefonos elérhetőséggel.

Amennyiben számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, ezt 2021. február 10. napjáig jelezze, nevének és elérhetőségi adatainak (telefonszám, e-mail cím) megadásával, a jegyzo@biharnagybajom.hu e-mail címre.


Imre-Erdős Szilvia s.k.
jegyző
helyi népszámlálási felelős
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top