2024. Február 20. Kedd Álmos napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Február 20. Kedd Álmos napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» MÁR CSAK KILENC NAPIG ADHATÓK BE SZANKCIÓMENTESEN AZ EGYSÉGES KÉRELMEK

MÁR CSAK KILENC NAPIG ADHATÓK BE SZANKCIÓMENTESEN AZ EGYSÉGES KÉRELMEK

Debrecen, 2020. május 6.
Az április 6-án elindult egységeskérelem-beadási időszak az utolsó szakaszához érkezett: a május 15-i szankciómentes benyújtási határidőig már csak 9 nap van hátra, ennyi idejük van a lehetőséggel még nem élt gazdálkodóknak a teljes támogatás igénylésére. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének falugazdászai május 5-ig közel 9 ezer kérelem beadásában segítettek.


A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai adták be, így a köztestület 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítette a gazdálkodókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez, és a – NAK által kezdeményezett jogszabály-változtatásnak köszönhetően – döntően telefonos ügyintézéssel lebonyolított beadások zökkenőmentesen zajlottak. Országosan a kamarai falugazdászok május 5-ig összesen 89 924 kérelem beadásában segédkeztek. Hajdú-Bihar Megyében a mai napig összesen 8 963 kérelem beadásában működtek közre a falugazdászok, ebből 8 591 alkalommal telefonos ügyintézésen keresztül és mindössze 372 alkalommal személyesen.

A kérelmek beadása továbbra is elsősorban telefonos ügyintézésen keresztül történik. Személyes ügyintézéssel járó kérelembeadásra – előre leegyeztetett időpontban – csak indokolt esetben került sor. Ezekre az esetekre is felkészülve a kamara számos biztonsági szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb ügyfélfogadási előírásokhoz igazodva alakította át, egyúttal biztosította az alkalmankénti személyes ügyfélfogadáshoz a megfelelő minőségű és mennyiségű higiéniai feltételeket és fizikai védőeszközöket a falugazdászok és az ügyfelek számára.

Azon tagjaink, akik a korábbi években nem vették igénybe a falugazdászok segítségét, de ebben az évben még szeretnék megtenni, kérjük, az elkövetkezendő napokban keressék a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságát a 06 52 503 310-es telefonszámon, illetve a hajdubihar@nak.hu e-mail címen.
Hirdetmény
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top