Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» MÁR CSAK KILENC NAPIG ADHATÓK BE SZANKCIÓMENTESEN AZ EGYSÉGES KÉRELMEK

MÁR CSAK KILENC NAPIG ADHATÓK BE SZANKCIÓMENTESEN AZ EGYSÉGES KÉRELMEK

Debrecen, 2020. május 6.
Az április 6-án elindult egységeskérelem-beadási időszak az utolsó szakaszához érkezett: a május 15-i szankciómentes benyújtási határidőig már csak 9 nap van hátra, ennyi idejük van a lehetőséggel még nem élt gazdálkodóknak a teljes támogatás igénylésére. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének falugazdászai május 5-ig közel 9 ezer kérelem beadásában segítettek.


A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai adták be, így a köztestület 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítette a gazdálkodókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez, és a – NAK által kezdeményezett jogszabály-változtatásnak köszönhetően – döntően telefonos ügyintézéssel lebonyolított beadások zökkenőmentesen zajlottak. Országosan a kamarai falugazdászok május 5-ig összesen 89 924 kérelem beadásában segédkeztek. Hajdú-Bihar Megyében a mai napig összesen 8 963 kérelem beadásában működtek közre a falugazdászok, ebből 8 591 alkalommal telefonos ügyintézésen keresztül és mindössze 372 alkalommal személyesen.

A kérelmek beadása továbbra is elsősorban telefonos ügyintézésen keresztül történik. Személyes ügyintézéssel járó kérelembeadásra – előre leegyeztetett időpontban – csak indokolt esetben került sor. Ezekre az esetekre is felkészülve a kamara számos biztonsági szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb ügyfélfogadási előírásokhoz igazodva alakította át, egyúttal biztosította az alkalmankénti személyes ügyfélfogadáshoz a megfelelő minőségű és mennyiségű higiéniai feltételeket és fizikai védőeszközöket a falugazdászok és az ügyfelek számára.

Azon tagjaink, akik a korábbi években nem vették igénybe a falugazdászok segítségét, de ebben az évben még szeretnék megtenni, kérjük, az elkövetkezendő napokban keressék a NAK Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságát a 06 52 503 310-es telefonszámon, illetve a hajdubihar@nak.hu e-mail címen.
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top