2023. December 4. Hétfő Barbara, Borbála napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2023. December 4. Hétfő Barbara, Borbála napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Lakossági tájékoztató, a koronavírus kapcsán elrendelt intézkedésekről, Biharnagybajom településen

Lakossági tájékoztató, a koronavírus kapcsán elrendelt intézkedésekről, Biharnagybajom településen

Tájékoztatjuk Biharnagybajom lakosságát, hogy 2020. március 14-én a település intézményvezetőivel, a Képviselő-testület tagjaival és az érintett szakemberek bevonásával az alábbi szükségszerű intézkedések megtételére került sor:


Óvoda, Bölcsőde
A 45/2020. (III.14.) számú Korm.rend. 2. §-a alapján 2020. március 16-tól határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelek el az alábbi intézmények tekintetében:
- TÁMASZ Alapszolgálati Központ Bölcsőde Biharnagybajom
- Szűcs Sándor ÁMK Óvoda Intézményegysége

Fenti időszak alatt, az intézmények különösen indokolt esetben, kis létszámú csoportokban biztosítják a gyermekek felügyeletét.
Amennyiben Önnél indokolt a gyermekfelügyelet, úgy kérem keresse telefonon:
- Óvoda esetén Nagy Mária intézményegység-vezetőt, a 06-30/8245871-es telefonszámon,
- Bölcsőde esetén, Dede Marianna bölcsődevezetőt, a 06-30/3979438-as telefonszámon.

Iskola
2020. március 16. (hétfő) napjától határozatlan ideig bezárnak az oktatási intézmények, és tantermen kívüli digitális oktatási munkarend lép életbe. A diákok nem látogathatják az intézményt.
Iskolával kapcsolatban a központi és a tankerületi utasítások az irányadóak.


TÁMASZ Alapszolgáltatási Központ
A személyes ügyfélfogadás szünetel, az csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges, a 06-54/472017-es telefonszámon, kivételesen indokolt esetben. Ez esetben is, csak egyenként és a szükséges higiéniai előírások betartásával lehetséges és biztosított.

Étkeztetés
A bölcsőde, óvoda, iskola, TÁMASZ ellátottak esetében önkormányzatunk biztosítja az étkezési lehetőséget abban az esetben, ha a jogosult legalább 2 db névvel ellátott ételhordóval rendelkezik az étel elvitelére. Az ebédigény bejelentését kérjük az alábbi telefonszámon jelezze, március 16-án, 12,00 óráig, 06-54/472020.

Ugyanakkor felhívom figyelmüket, hogy saját és szeretteik egészsége védelmében csak abban az esetben igényeljék az étkeztetést, ha ezt másképp nem tudják megoldani.

Bölcsődében az intézményben tartózkodók helyben fogyasztják el, az otthon tartózkodók pedig a már leadott ételhordóban vihetik el.
Óvodában az intézményben tartózkodók helyben fogyasztják el, az otthon tartózkodók pedig a Mátyás k. úti óvodából a már leadott ételhordóban vihetik el.
Iskolás gyermekek esetében az Ebédlőben a már leadott ételhordóban vehetik át az ebédet.
60 évet betöltött TÁMASZ ellátottak esetében az étel házhoz szállításáról gondoskodunk. Szenvedélybetegek és a 60 év alatti intézmény ellátottak személyesen vehetik át a TÁMASZ Központban.
Vendégétkezés továbbra is biztosított, azonban csak ételhordóban történő elvitellel.

Polgármesteri Hivatal
A személyes ügyfélfogadás szünetel, az csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges a 06-54/472002-es telefonszámon, kivételesen indokolt esetben a szükséges higiéniai előírások betartásával lehetséges és biztosított.

Szűcs Sándor Művelődéi Ház és Könyvtár
A Könyvtár és a Művelődési Ház határozatlan ideig zárva tart. Szolgáltatásai és rendezvényei határozatlan ideig szünetelnek.

Egészségügy
A háziorvosi ellátás az eddig megszokott rendelési időben történik. Felhívom figyelmüket, hogy a váróteremben történő zsúfolódás elkerülése miatt a havi rendszerességgel szedett gyógyszereiket telefonon is felírattathatják.
Dr. Kulcsár Lajos Mihály háziorvos: 06-20/9523210
Dr. Pintye László háziorvos: 06-54/472038

Tisztelt Lakostársak! Kérem a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett kormányzati és helyi intézkedések megértését és annak betartását. Amennyiben újabb kormányzati rendeletek kerülnek kiadásra, abban az esetben helyi intézkedéseink is változhatnak, illetve aktualizálódhatnak.

Biharnagybajom, 2020. március 14.

Szitó Sándor s.k.
polgármester
Hirdetmény
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top