Kezdőlap » Önkormányzat » Közbeszerzés, pályázatok» KEOP-1.2.0/09-11-2013-0003 Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízkezelése

KEOP-1.2.0/09-11-2013-0003 Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízkezelése


A PROJEKT BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN MÓDOSULT A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE.
A TÁMOGATÁS VÉGSŐ ÖSSZEGE: 2.295.207.221 Ft

BIHARNAGYBAJOM és SÁRRÉTUDVARI szennyvízkezelése


2015 | 11 | 21.
Sajtóközlemény

SIKERESEN ZÁRULT BIHARNAGYBAJOM ÉS SÁRRÉTUDVARI KÖZÖS SZENNYVÍZ-PROGRAMJÁNAK KIVITELEZÉSE. A 2,7 MILLIÁRD FORINTOS PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN MINDKÉT TELEPÜLÉSEN MEGOLDÓDOTT A FOLYÉKONYHULLADÉK KEZELÉS.

A Biharnagybajom és Sárrétudvari között létrejött együttműködés keretébe, a szennyvízelvezetési és kezelési feladatokat a települések közösen valósították meg egy önkormányzati társulás keretében. A két település uniós és kormányzati támogatás segítségével jelentős infrastrukturális lemaradást hozott be és teljesítette a közösségi környezetvédelmi előírásokat is. A projektnek köszönhetően közel 6000 lakos számára lett biztosítva a szennyvízelvezetés lehetősége, valamint egy minden szempontból megfelelő színvonalú és hatékonyságú szennyvíztisztító telep is létesült.

A hosszú, sok egyeztetést igénylő előkészítő szakaszt követően 2015 márciusában kezdődött el az aktív kivitelezési munka. A csatornahálózat kiépítése, az összpontosított és koncentrált erőforrásokkal, mindkét településen gyors ütemben haladt, ennek köszönhetően novemberben megkezdődhetett a műszaki átadás folyamata, ami alapfeltétele volt a szennyvízcsatorna hálózat egy hónapos, illetve a szennyvíztisztító telep hat hónapos próba üzemeltetésének. Az elmúlt időszakban a csatornahálózat üzemeltetéséhez szükséges átemelők is elkészültek, valamint a települések érintett útburkolatainak végleges helyreállítási munkálatai is befejeződtek. A kivitelező tájékoztatása szerint, jelenleg Biharnagybajom és Sárrétudvari településeken a lakossági rákötések folyamatosak, a hálózat üzemelésre alkalmas.

A beruházás során megépülő szennyvízcsatorna-hálózat a településeken, több mint 90.000 folyóméter gravitációs, 19.000 folyómétert meghaladó házi bekötő csatorna és közel 7000 folyóméter nyomóvezeték megépítésével épült ki, 10 db szennyvízátemelővel. A tervezett bekötések száma meghaladja az 1900-at. A megépült szennyvíztisztító telep mechanikai előkezelést biztosít, valamint levegőztető és utóülepítő tereket is magába foglal, illetve biológiai tisztítást, iszapsűrítést és iszap víztelenítést is végez. A beruházás eredményeként korszerű infrastruktúrával bővültek a települések, jelentősen javult a lakosság mindennapi komfortérzete, illetve a hálózatba bekapcsolt ingatlanok értéke is növekedett.

Az önkormányzatok köszönik a projekt megvalósításában részt vevők munkáját és a lakosság türelmét, pozitív és segítőkész hozzáállását.
A Biharnagybajom - Sárrétudvari Víziközmű Beruházási Társulás tagjai bíznak benne, hogy mindenki megelégedéssel veszi használatba a településeken megvalósult új szennyvízcsatorna hálózatot.

Projektadatok:
Projekt megnevezése: Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízkezelése
Projekt azonosítója: KEOP-1.2.0/09-11-2013-0003
Támogatás mértéke: 2.744.411.607 Ft
Kedvezményezett neve: Biharnagybajom-Sárrétudvari Víziközmű Beruházási Társulás
Címe: 4172 Biharnagybajom, Rákóczi út 5.LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ FÜZET

Képek a Sajtónyílvános projekt bemutatóról
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top