2024. Június 15. SzombatJolán napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Június 15. SzombatJolán napja van.
Kezdőlap

KEOP-1.2.0/09-11-2013-0003 Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízkezelése


A PROJEKT BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN MÓDOSULT A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE.
A TÁMOGATÁS VÉGSŐ ÖSSZEGE: 2.295.207.221 Ft

BIHARNAGYBAJOM és SÁRRÉTUDVARI szennyvízkezelése


2015 | 11 | 21.
Sajtóközlemény

SIKERESEN ZÁRULT BIHARNAGYBAJOM ÉS SÁRRÉTUDVARI KÖZÖS SZENNYVÍZ-PROGRAMJÁNAK KIVITELEZÉSE. A 2,7 MILLIÁRD FORINTOS PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN MINDKÉT TELEPÜLÉSEN MEGOLDÓDOTT A FOLYÉKONYHULLADÉK KEZELÉS.

A Biharnagybajom és Sárrétudvari között létrejött együttműködés keretébe, a szennyvízelvezetési és kezelési feladatokat a települések közösen valósították meg egy önkormányzati társulás keretében. A két település uniós és kormányzati támogatás segítségével jelentős infrastrukturális lemaradást hozott be és teljesítette a közösségi környezetvédelmi előírásokat is. A projektnek köszönhetően közel 6000 lakos számára lett biztosítva a szennyvízelvezetés lehetősége, valamint egy minden szempontból megfelelő színvonalú és hatékonyságú szennyvíztisztító telep is létesült.

A hosszú, sok egyeztetést igénylő előkészítő szakaszt követően 2015 márciusában kezdődött el az aktív kivitelezési munka. A csatornahálózat kiépítése, az összpontosított és koncentrált erőforrásokkal, mindkét településen gyors ütemben haladt, ennek köszönhetően novemberben megkezdődhetett a műszaki átadás folyamata, ami alapfeltétele volt a szennyvízcsatorna hálózat egy hónapos, illetve a szennyvíztisztító telep hat hónapos próba üzemeltetésének. Az elmúlt időszakban a csatornahálózat üzemeltetéséhez szükséges átemelők is elkészültek, valamint a települések érintett útburkolatainak végleges helyreállítási munkálatai is befejeződtek. A kivitelező tájékoztatása szerint, jelenleg Biharnagybajom és Sárrétudvari településeken a lakossági rákötések folyamatosak, a hálózat üzemelésre alkalmas.

A beruházás során megépülő szennyvízcsatorna-hálózat a településeken, több mint 90.000 folyóméter gravitációs, 19.000 folyómétert meghaladó házi bekötő csatorna és közel 7000 folyóméter nyomóvezeték megépítésével épült ki, 10 db szennyvízátemelővel. A tervezett bekötések száma meghaladja az 1900-at. A megépült szennyvíztisztító telep mechanikai előkezelést biztosít, valamint levegőztető és utóülepítő tereket is magába foglal, illetve biológiai tisztítást, iszapsűrítést és iszap víztelenítést is végez. A beruházás eredményeként korszerű infrastruktúrával bővültek a települések, jelentősen javult a lakosság mindennapi komfortérzete, illetve a hálózatba bekapcsolt ingatlanok értéke is növekedett.

Az önkormányzatok köszönik a projekt megvalósításában részt vevők munkáját és a lakosság türelmét, pozitív és segítőkész hozzáállását.
A Biharnagybajom - Sárrétudvari Víziközmű Beruházási Társulás tagjai bíznak benne, hogy mindenki megelégedéssel veszi használatba a településeken megvalósult új szennyvízcsatorna hálózatot.

Projektadatok:
Projekt megnevezése: Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízkezelése
Projekt azonosítója: KEOP-1.2.0/09-11-2013-0003
Támogatás mértéke: 2.744.411.607 Ft
Kedvezményezett neve: Biharnagybajom-Sárrétudvari Víziközmű Beruházási Társulás
Címe: 4172 Biharnagybajom, Rákóczi út 5.LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ FÜZET

Képek a Sajtónyílvános projekt bemutatóról
VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top