2024. Május 9. CsütörtökGergely napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Május 9. CsütörtökGergely napja van.
Kezdőlap

Karácsonyi egyszeri támogatás

Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nevében tájékoztatom a T. Lakosságot, hogy 2023. december 1-én életbe lépő szociális rendelet szerint a Képviselő-testület idén is szeretne a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kiadások csökkentéséhez szerény mértékben hozzájárulni, ezért egyszeri 10.000,-Ft összegű támogatást nyújt azon 65 év feletti személyek részére, akik Biharnagybajomban bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, életvitelszerűen a településen élnek, és a tárgyév december 31-ig 65. életévüket betöltik, valamint az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg:

a) családban élők esetében a szociális vetítési alap 850%-át (242.250,-Ft-ot),
b) a lakásban egyedül élő esetében a szociális vetítési alap 950%-át (256.500,-Ft-ot).



A támogatás megállapítása nem háztartásonként, hanem személyenként történik, ezért kérjük, hogy a 65 év felettiek, személyenként töltsenek ki 1 kérelmet!

Ismét lehetőség van tárgyév december hónapjában gázfűtéshez nyújtott egyszeri támogatás igénylésére. Az egyszeri támogatás a településen található lakott lakások fűtésével kapcsolatos költségek viseléséhez nyújtható, azon jogosult részére, aki kizárólag gázzal fűt.

A támogatás a lakás azon tulajdonosa, haszonélvezője, vagy bérlője számára állapítható meg, aki életvitelszerűen az ingatlanban él, ott állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és
a) akinek egy főre számított havi családi jövedelme a szociális vetítési alap 400%-át (114.000,-Ft) nem haladja meg,
b) egyedül élő esetén a havi jövedelme a szociális vetítési alap 500%-át (142.500,-Ft) nem haladja meg.

A gázfűtéshez nyújtott egyszeri támogatás mértéke 20.000,- Ft/ingatlan. A támogatás természetbeni támogatásként nyújtandó, tárgyév december hónapjában.
Nem állapítható meg ellátás azon kérelmező részére, akinek szociális célú tűzifa juttatás került megállapításra.

Bővebb felvilágosítás kérhető és kérelem nyomtatvány átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben hétfőn és kedden 8.00 – 12.00 óra között, szerdán és csütörtökön 13.00 – 16.00 óra között.

A kérelmek benyújtásának helye, határideje: 2023. december 11. (hétfő) 12.00 óra, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata.

A határidő jogvesztő!
A határidő után érkezett kérelmeket nem áll módunkban befogadni!

Szitó Sándor s.k.
polgármester




VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top