2024. Február 21. Szerda Eleonóra napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Február 21. Szerda Eleonóra napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Földi szúnyogirtás

Földi szúnyogirtás2019.július 10-én az éjszakai órákban földi-kémiai, melegködös szúnyogirtást fogunk végezni Biharnagybajom közigazgatási területein. A légi-kémiai irtást pilótahiány, illetve a méhek védelme miatt vetettük el. A földi irtás előnye a légihez képest az azonnali, taglózó hatás, illetve a bokrokba, aljnövényzetbe jobban behatol az irtószer.
A földi irtás tulajdonságai: Egy platós járműre szerelt melegködképző géppel, lassú menetben végigjárjuk a település összes utcáit. A gép hangos és meleg füstöt képez. Ez a füst felszáll, elterül 200méteres szélességben. Ahogy a füst kihűl, szép lassan leszáll és behatol mindenhová, ekkor fejti ki hatását. Az irtószer ugyanaz, mint a légi irtásnál: deltasect 1,2 ULV. Dózis is ugyanaz, 0,6liter/ha. Mindössze a kijuttatás módja változik a légihez képest. A méheket ugyanúgy elzárni szükséges, viszont a késő esti munkavégzés miatt nincs meg a veszélye, hogy a méhek esetleg még nem érkeznek be a kaptárba.

Az irtószer ugyan tejszerű ködöt képez, de emberre, emlősállatokra semmilyen veszéllyel nem jár, csak hidegvérűekre van hatással. Az elégetett olaj amiben az irtószer van, kozmetikai olaj, ami többek közt testápolók, tusfürdők alapanyaga.

A zaj, és a füst miatt okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük, az irtás mindössze pár órát vesz igénybe.

Nagy szél, illetve rossz idő esetén az irtás következő éjjelre csúszhat.
Hirdetmény
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top