2024. Február 21. Szerda Eleonóra napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Február 21. Szerda Eleonóra napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008.(XII.20) FVM rendelet 8..h (5) bekezdése alapján a Püspökladányi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály illetékességi területére, Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nagyrábé,  Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen települések területére, a rókák veszettség elleni immunizálása miatt

2023. április 03. napjától – 2023. április 23. napjáig
ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.Az ebzárlat tartama alatt:
Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fenti korlátozás alól.
Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható. Amennyiben ember érintkezik a csalétekben található vakcinával, azt haladéktalanul jelenteni kell a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szerv illetékes területi egységének.

A legeltetési tilalom ideje alatt a legelőre állat nem hajtható!
A határozat fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtandó!


Dr Lendvai Csaba
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály
4150 Püspökladány, Bocskai u. 11.
Tel.:54/514-167
email: puspokladany.elbao@hajdu.gov.hu
Hirdetmény
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top