Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Darabos Imre

Darabos Imre

Darabos Imre 1912-ben született.
Küzdelmes és megpróbáltatásokkal teli életének meghatározó éveit a biharnagybajomi Dózsa Termelőszövetkezet dolgozójaként töltötte. 1978-ban, már nyugdíjasként állította a Biharnagybajomi Református Egyházközség gondnoki szolgálatába az Úristen.
Szolgálatát 14 éven keresztül, 1992-ig, a halálát megelőző évig példaadóan látta el, minden nap feljött az Oncsáról a parókiára.
Szívén viselte a filléreket és a lelkeket. Krisztusi lelkületű, tiszta szívű ember volt, aki szolgálatában a jövő nemzedéket tartotta szem előtt, s a rábízott drága kincset megőrizte és továbbadta. Mindig és minden építő dologban lehetett rá számítani, nem kímélte sem az erejét, sem az idejét, s nem spórolt a szolgálattal együtt járó áldozaton.
Gondnoksága idején, Koroknai András lelkész szolgálata alatt, jelentős felújításokat végeztek a templomon. Kirándulásokat szerveztek fiataloknak, gyerekeknek a Hutákba, később felnőtteknek is. 1984-ben először szerveztek hitmélyítő konferenciát Berekfürdőn gyermekeknek, fiataloknak. A vizsolyi Biblia megjelenésének 400. évfordulója alkalmából biciklis túrát szerveztek Biharnagybajomtól Gönczig, innen Szenczi Molnár Albert gyalogtúrát Vizsolyba és vissza, 14 fiatal részvételével.
Darabos Imre a gyülekezet minden szolgálatában - szükség szerint a frontvonalban vagy a háttérben – hűséges munkatárs, szolga és presbiter volt. Legyen emléke áldott, egyszerűségében és szerénységében megfutott pályája példamutató és példaadó: a hit, hűség, a szolgálat, az elkötelezettség, a helytállás vonatkozásában.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat képviselő-testülete a 83/2018. (VI. 26.) számú határozatával néhai Darabos Imrének a Biharnagybajomi Református Egyházközség gondnokaként végzett sok éves kimagasló munkájáért, mellyel a település javát szolgálta POSZTUMUSZ BIHARNAGYBAJOMÉRT EMLÉKÉRMET adományoz.
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top