2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Darabos Imre

Darabos Imre

Darabos Imre 1912-ben született.
Küzdelmes és megpróbáltatásokkal teli életének meghatározó éveit a biharnagybajomi Dózsa Termelőszövetkezet dolgozójaként töltötte. 1978-ban, már nyugdíjasként állította a Biharnagybajomi Református Egyházközség gondnoki szolgálatába az Úristen.
Szolgálatát 14 éven keresztül, 1992-ig, a halálát megelőző évig példaadóan látta el, minden nap feljött az Oncsáról a parókiára.
Szívén viselte a filléreket és a lelkeket. Krisztusi lelkületű, tiszta szívű ember volt, aki szolgálatában a jövő nemzedéket tartotta szem előtt, s a rábízott drága kincset megőrizte és továbbadta. Mindig és minden építő dologban lehetett rá számítani, nem kímélte sem az erejét, sem az idejét, s nem spórolt a szolgálattal együtt járó áldozaton.
Gondnoksága idején, Koroknai András lelkész szolgálata alatt, jelentős felújításokat végeztek a templomon. Kirándulásokat szerveztek fiataloknak, gyerekeknek a Hutákba, később felnőtteknek is. 1984-ben először szerveztek hitmélyítő konferenciát Berekfürdőn gyermekeknek, fiataloknak. A vizsolyi Biblia megjelenésének 400. évfordulója alkalmából biciklis túrát szerveztek Biharnagybajomtól Gönczig, innen Szenczi Molnár Albert gyalogtúrát Vizsolyba és vissza, 14 fiatal részvételével.
Darabos Imre a gyülekezet minden szolgálatában - szükség szerint a frontvonalban vagy a háttérben – hűséges munkatárs, szolga és presbiter volt. Legyen emléke áldott, egyszerűségében és szerénységében megfutott pályája példamutató és példaadó: a hit, hűség, a szolgálat, az elkötelezettség, a helytállás vonatkozásában.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat képviselő-testülete a 83/2018. (VI. 26.) számú határozatával néhai Darabos Imrének a Biharnagybajomi Református Egyházközség gondnokaként végzett sok éves kimagasló munkájáért, mellyel a település javát szolgálta POSZTUMUSZ BIHARNAGYBAJOMÉRT EMLÉKÉRMET adományoz.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top