Kezdőlap » Civilek a pályán» Biharnagybajomért Egyesület

Biharnagybajomért Egyesület

A Biharnagybajomért Egyesület 2006 közepén alakult. Az Egyesület célja a magyar nemzeti kultúra ápolása, a kulturális hagyományok megőrzése, fiataloknak történő átadása. A kulturális örökségek megőrzése. Az épített és a természeti környezet megóvása. Ezen túlmenően bármely állampolgár, de főként a fiatalok érdekképviselete, az idősek támogatása, valamint a szociálisan hátrányos helyzetben lévő csoportok segítése.
Az Egyesület közhasznú tevékenységei az alábbiak: kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, gyermek és ifjúságvédelem, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, környezetvédelem.

Egyesületünk kiemelt célja, hogy a település fiataljaiban fejlessze az identitástudatot, annak érdekében, hogy szeressék azt a helyet ahol élnek, és az elkövetkező időkre is legyen perspektíva a településünkön a számukra. Ebben a szándékunkban segítségünkre van a település önkormányzata, illetve intézményei, a községi református egyházközösség, valamint folyamatosan törekszünk a település civilszervezeteivel is együttműködni.
A településünk rendezvényein való tartalmas közreműködéssel, és saját rendezvények szervezésével kívánjuk a lakosság igényeit kielégíteni.

Mazsorett csoportunk:

A mazsorett oktatást a Szűcs Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola indította el 2003-ban 18 tanulóval. Minden évben felléptek a község rendezvényein (szüreti felvonulások, jótékonysági bálok), azonban 2007-ben sajnos az Iskola úgy döntött, hogy megszünteti ezt a tanszakot. Szomorú volt látni, hogy az a sok tehetséges fiatal elveszni látta, mindazt a kemény munkát, energiát, amit évek során a tanulásba fektettek. Egyesületünk ezért úgy döntött, hogy segítünk életben tartani a mazsorettet Biharnagybajomban, és 2007 szeptembere óta a mazsorett oktatás egyesületünk keretei között működik tovább, a gyerekek és szülők nem kis megelégedésére. A különböző rendezvényeken való részvételük megadta számukra a kellő önbizalmat, hisz nincs annál nagyobb büszkeség az ilyen tehetségek számára, mint mikor ország-világ előtt megmutathatják tudásuk legjavát, egyben öregbítve ezzel természetesen településünk hírnevét is.

A Mazsorett csoport működtetésével célunk a mazsorett iránt érdeklődők mozgáskultúrájának, technikai tudásának sokirányú fejlesztése, az egészséges életmódra való nevelés, a tehetséges fiatalok szerepeltetése, versenyeztetése, hivatásos pályára irányítása.
 

Biharnagybajomért Egyesület
4172 Biharnagybajom, Bacsó Béla u. 22.
adószám: 18992977-1-09
weboldal: www.biharnagybajomert.hu
e-mail cím: biharnagybajomert@gmail.com
elnök: Máthé Ferencné (06-20/401-8205)
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top