2024. Április 24. SzerdaGyörgy napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Április 24. SzerdaGyörgy napja van.
Kezdőlap

Biharnagybajomért Egyesület

A Biharnagybajomért Egyesület 2006 közepén alakult. Az Egyesület célja a magyar nemzeti kultúra ápolása, a kulturális hagyományok megőrzése, fiataloknak történő átadása. A kulturális örökségek megőrzése. Az épített és a természeti környezet megóvása. Ezen túlmenően bármely állampolgár, de főként a fiatalok érdekképviselete, az idősek támogatása, valamint a szociálisan hátrányos helyzetben lévő csoportok segítése.
Az Egyesület közhasznú tevékenységei az alábbiak: kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, gyermek és ifjúságvédelem, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, környezetvédelem.

Egyesületünk kiemelt célja, hogy a település fiataljaiban fejlessze az identitástudatot, annak érdekében, hogy szeressék azt a helyet ahol élnek, és az elkövetkező időkre is legyen perspektíva a településünkön a számukra. Ebben a szándékunkban segítségünkre van a település önkormányzata, illetve intézményei, a községi református egyházközösség, valamint folyamatosan törekszünk a település civilszervezeteivel is együttműködni.
A településünk rendezvényein való tartalmas közreműködéssel, és saját rendezvények szervezésével kívánjuk a lakosság igényeit kielégíteni.

Mazsorett csoportunk:

A mazsorett oktatást a Szűcs Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola indította el 2003-ban 18 tanulóval. Minden évben felléptek a község rendezvényein (szüreti felvonulások, jótékonysági bálok), azonban 2007-ben sajnos az Iskola úgy döntött, hogy megszünteti ezt a tanszakot. Szomorú volt látni, hogy az a sok tehetséges fiatal elveszni látta, mindazt a kemény munkát, energiát, amit évek során a tanulásba fektettek. Egyesületünk ezért úgy döntött, hogy segítünk életben tartani a mazsorettet Biharnagybajomban, és 2007 szeptembere óta a mazsorett oktatás egyesületünk keretei között működik tovább, a gyerekek és szülők nem kis megelégedésére. A különböző rendezvényeken való részvételük megadta számukra a kellő önbizalmat, hisz nincs annál nagyobb büszkeség az ilyen tehetségek számára, mint mikor ország-világ előtt megmutathatják tudásuk legjavát, egyben öregbítve ezzel természetesen településünk hírnevét is.

A Mazsorett csoport működtetésével célunk a mazsorett iránt érdeklődők mozgáskultúrájának, technikai tudásának sokirányú fejlesztése, az egészséges életmódra való nevelés, a tehetséges fiatalok szerepeltetése, versenyeztetése, hivatásos pályára irányítása.
 

Biharnagybajomért Egyesület
4172 Biharnagybajom, Bacsó Béla u. 22.
adószám: 18992977-1-09
weboldal: www.biharnagybajomert.hu
e-mail cím: biharnagybajomert@gmail.com
elnök: Máthé Ferencné (06-20/401-8205)
VÁLASZTÁS 2024.
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top