2024. Július 14. VasárnapŐrs napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Július 14. VasárnapŐrs napja van.
Kezdőlap

2015-ben befejezett projektek

1. A biharnagybajomi gyermekek oktatását és ellátást biztosító középületeinek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” című  KEOP-5.5.0/B/12-2013-0043 kódszámú pályázat
Megvalósítás időszaka: 2014. 08.29. - 2015.05.31.
Az önkormányzat a tulajdonában lévő Iskola, a hozzá tartozó étkező-konyha, az Óvoda, valamint a Bölcsőde intézményét kívánja fejleszteni. A megnövekedett fenntartási költségek csökkentése, valamint környezetbarát technológiák bevezetése fő célja a településnek. A megújuló energiaforrások használatának elterjesztése szintén kiemelt indoka volt a pályázat megvalósításának.
     Megvalósított épületenergetikai felújítások, fejlesztések:

Általános Iskola (Bacsó B. u. 2-4.):
- homlokzati hőszigetelés
- nyílászáró csere
- lábazat hőszigetelés
- tető és padlásfödém hőszigetelés
- biomassza kazán
- led világítás lesz, fényforrás csere
- napelem elhelyezése


Konyha (Bacsó B. u. 2-4.):
- homlokzati hőszigetelés
- nyílászáró csere konyha részen
- lábazat hőszigetelés
- lapostető és padlásfödém hőszigetelés
- faelgázosító kazán
- led világítás lesz, fényforrás csere
- napelem elhelyezése

Bölcsőde (Kossuth u. 28.):
  - homlokzati hőszigetelés
 - nyílászáró csere
- lábazat hőszigetelés
- lapostető és padlásfödém hőszigetelés
- faelgázosító kazán
- led világítás lesz, fényforrás csere
- napelem elhelyezése

Óvoda (Bacsó B. u. 18.):
- homlokzati hőszigetelés
- néhány nyílászáró csere : főbejárat és hátsó konyha ajtó, tornaterem sávablak
- lábazat hőszigetelés
- padlásfödém hőszigetelés
- faelgázosító kazán
- led világítás csere
- napelem elhelyezése
a kapcsolódó bádogos, szakipari, kőműves , festési , stb. munkákkal.

Projekt elszámolható összköltsége: 233.710e Ft, ebből a támogatás összege: bruttó 198.653e Ft. A saját forrás összege: bruttó 35.057e Ft, melynek finanszírozására 28.045 e Ft BM Önerő Alap támogatást nyertünk.


2013-2015. között megvalósult pályázatok

1. „A SIKER KULCSA BENNÜNK VAN” TÁMOP-3.3.8 B-12-2012-0088 kódszámú pályázat

2012. november 8-án a Szűcs Sándor ÁMK-óvoda pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett- a Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatására. A projekt 2013. 09.01. – 2015. 09. 30 között valósult meg.
Az elnyert támogatás összege 30 millió Ft. A támogatás intenzitása: 100 %

Főbb tevékenységek a megvalósítás során:
Egyéni fejlesztési tervek készítése, Partneri kapcsolatok kialakítása a szülőkkel az Adventi készülődés, Farsang, Együtt játszik a család programok alkalmával, együttműködés kialakítása az oktatási-nevelési intézményekkel Ovi-suli projekthét keretében 150 fő bevonásával, A cigány kisebbségi önkormányzat közreműködésével Ovicsalogató és Családi nap megszervezése, Egészségügyi és szociális intézményrendszerrel kapcsolat kialakítása a Makk Marci hét és az Ovi-suli projekthét alkalmával, Korai beóvodázásért szakmai együttműködés kialakítása a védőnőkkel, családsegítőkkel, Hátránykompenzáló óvodai foglalkozáson kívüli szabadidős programok, kulturális rendezvények szervezése 6 alkalommal (Szarvasra és Debrecenbe), A gyermekek játékkultúrájának fejlesztése érdekében sportszerek, társasjátékok, fejlesztő eszközök vásárlása, Pedagógiai munkát szabályozó dokumentumok módosítása, Modellértékű program adaptációja, Havi rendszerességgel működő szakmai műhelyek.
         
2. Adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása (2015.)

2015. évi központi költségvetésről szóló 2014. évi C. törvény 3. melléklet II. 10. pont szerinti az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatásából bruttó 44.000.000,- Ft támogatást nyert Önkormányzatunk, melyből a Ravatalozót újítjuk fel, valami 2 szilárd burkolatú utat (Zrínyi út és Gyalogér út egy része) építünk.

Biharnagybajom gyermekek oktatását és ellátást biztosító középületeinek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

KEOP-5.5.0/B/12-2013-0043

A kedvezményezett neve: Biharnagybajom Községi Önkormányzat, 4172 Biharnagybajom, Rákóczi út 5.

A projekt címe:  „Biharnagybajom gyermekek oktatását és ellátást biztosító középületeinek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva”

A projektazonosító száma: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0043

Igényelt támogatás: 203 547 908,-Ft

Projekt összköltség: 239 468 127,-Ft

A támogatás mértéke: 85%

Az önkormányzat a tulajdonában lévő Iskola, a hozzá tartozó étkező-konyha, az Óvoda, valamint a Bölcsőde intézményét kívánja fejleszteni. A megnövekedett fenntartási költségek csökkentése, valamint a környezetbarát technológiák bevezetése a fő célja a településnek. A megújuló energiaforrások használatának elterjesztése szintén kiemelt indoka jelen pályázat megvalósításának. A középületek hő technikai adottságának javulása a megújuló energiafelhasználással kombinálva a település utóbbi időben megkezdett fejlesztését segíti, hozzájárul a lakosság magasabb elégedettségi szintjének eléréséhez. Így lesz még megfelelőbb élhetőbb, komfortos környezet gyermekeink számára.

Sajtóközlemény a projekt indulásáról
Sajtóközlemény a projekt zárásáról
VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top