2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Tóth Imre

Tóth Imre

Tóth Imre Biharnagybajomban született 1947. január 1-jén, egyszerű kétkezi szülők gyermekeként. Édesanyját, Gyenge Rózát korán elveszítette. Édesapja Tóth Imre és nagyszülei szerető gondoskodása mellett nevelkedett. Általános iskolai tanulmányait befejezve hamar munkába állt.

Több éven át a Hosszúháti Állami Gazdaságban dolgozott, majd a Nagyalföldi Kőolajkutató és Feltáró Vállalat munkatársa lett. Ezután a helyi termelőszövetkezetben is dolgozott. A munka mellett szerzett szakmai végzettséget: traktorvezetői, nehézmunkagép-kezelői vizsgát tett, majd megszerezve a tehergépkocsi-vezetői jogosítványt a Volánnál helyezkedett el.

Fiatal kora óta vonzotta a vadászat, mely szenvedélyévé vált. Ennek köszönhette, hogy a Biharnagybajomi Dózsa Vadásztársaság akkori vezetősége vadőrként alkalmazta.

Fiatalon házasságot kötött Szabó Katalinnal, akivel 40 esztendeje boldog házasságban élnek. Három gyermekük nyolc unokával örvendeztette meg őket.

A helyi tűzoltó egyesületnek évtizedek óta tagja, 1997 óta pedig az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. Munkássága nyomán a tűzoltó felszerelések, járművek, épületek minőségben és mennyiségben jelentősen gyarapodtak. Az egyesületben végzett munkáját a Megyei Tűzoltó Szövetség, a Katasztrófavédelem azzal ismerte el, hogy 2006-ban megkapta a Széchenyi Ödön emlékplakettet, ami az önkéntes tűzoltó mozgalomban tevékenykedők legnagyobb országos elismerése. / Ópusztaszeren vette át/

Munkáját az egyesületben ma is aktívan végzi: tűzeset, belvíz veszély, műszaki mentés esetén és minden olyan alkalommal mikor a település lakóinak segítségre van szükségük számíthatnak rá.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
Képviselő-testületének 263/2009. (XII.10.) határozatával
Tóth Imre részére
aki községünk érdekében a tűz- és katasztrófavédelem területén
kiemelkedő tevékenységet végzett a
BIHARNAGYBAJOM ÖNKORMÁNYZATA
ELISMERŐ DÍJAT
és oklevelet adományozza.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top