Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Tóth Imre

Tóth Imre

Tóth Imre Biharnagybajomban született 1947. január 1-jén, egyszerű kétkezi szülők gyermekeként. Édesanyját, Gyenge Rózát korán elveszítette. Édesapja Tóth Imre és nagyszülei szerető gondoskodása mellett nevelkedett. Általános iskolai tanulmányait befejezve hamar munkába állt.

Több éven át a Hosszúháti Állami Gazdaságban dolgozott, majd a Nagyalföldi Kőolajkutató és Feltáró Vállalat munkatársa lett. Ezután a helyi termelőszövetkezetben is dolgozott. A munka mellett szerzett szakmai végzettséget: traktorvezetői, nehézmunkagép-kezelői vizsgát tett, majd megszerezve a tehergépkocsi-vezetői jogosítványt a Volánnál helyezkedett el.

Fiatal kora óta vonzotta a vadászat, mely szenvedélyévé vált. Ennek köszönhette, hogy a Biharnagybajomi Dózsa Vadásztársaság akkori vezetősége vadőrként alkalmazta.

Fiatalon házasságot kötött Szabó Katalinnal, akivel 40 esztendeje boldog házasságban élnek. Három gyermekük nyolc unokával örvendeztette meg őket.

A helyi tűzoltó egyesületnek évtizedek óta tagja, 1997 óta pedig az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. Munkássága nyomán a tűzoltó felszerelések, járművek, épületek minőségben és mennyiségben jelentősen gyarapodtak. Az egyesületben végzett munkáját a Megyei Tűzoltó Szövetség, a Katasztrófavédelem azzal ismerte el, hogy 2006-ban megkapta a Széchenyi Ödön emlékplakettet, ami az önkéntes tűzoltó mozgalomban tevékenykedők legnagyobb országos elismerése. / Ópusztaszeren vette át/

Munkáját az egyesületben ma is aktívan végzi: tűzeset, belvíz veszély, műszaki mentés esetén és minden olyan alkalommal mikor a település lakóinak segítségre van szükségük számíthatnak rá.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
Képviselő-testületének 263/2009. (XII.10.) határozatával
Tóth Imre részére
aki községünk érdekében a tűz- és katasztrófavédelem területén
kiemelkedő tevékenységet végzett a
BIHARNAGYBAJOM ÖNKORMÁNYZATA
ELISMERŐ DÍJAT
és oklevelet adományozza.
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top