2023. Június 2. Péntek Anita, Kármen napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2023. Június 2. Péntek Anita, Kármen napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Tiszta Virágos Porta Biharnagybajom 2022.

Tiszta Virágos Porta Biharnagybajom 2022.

Biharnagybajom Község Önkormányzata közös együttműködésre kéri fel a település lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy segítsék szebbé, tisztábbá, virágosabbá tenni lakókörnyezetünket, közterületeinket.
Fenti cél érdekében kérjük minél többen vegyenek részt a „Tiszta, virágos porta” virágosítási, parkosítási és környezetszépítési programunkban.

Az elmúlt évben indult kezdeményezés tapasztalataiból kiindulva szeretnénk, ha minél többen azonosulni tudnának a célunkkal, ezért ez évben nem pályázati formában lehet részt venni, hanem automatikusan minden belterületi ingatlan bekerül a programba.A felhívás célja: kulturált, környezetbarát, virágzó településkép kialakításának elősegítése, közösségi szemlélet erősítése

Az elbírálásának szempontjai: Elsődleges szempont az, hogy az utcán elhaladva, az ingatlan mennyiben növeli a közterület összképének esztétikai összhatását.

A döntés egyéb szempontjai:
- közterület parkosítás, tartós díszítés,
- hangulatos előkertek, kapubejárók, virágos balkonok kialakítása
- lakóházak, intézmények virágosítása, növényi díszítése, különös tekintettel a házak és
intézmények előtti közvetlen közterületekre
- üzlet bejáratának csinosítása, szépítése
- a virágosítás, parkosítás, környezetszépítés minősége és esztétikai hatása.

Az értékelést 4 tagú zsűri végzi, melynek a tagjai: Láposi Istvánné, Orbánné Mile Lenke, Agócs Miklósné alpolgármester és Imre-Erdős Szilvia jegyző.

A zsűrizésre terv szerint 2022. július 4. hétfőn kerül sor, oly módon, hogy a fenti személyekből alakult bizottság bejárja a település utcáit és az ingatlanokat a közterületről megtekinti, tehát értékelésre csakis az kerül, ami onnan jól látható.

Az eredményhirdetésre a 2022. július 9-én megrendezésre kerülő Biharnagybajom Napja rendezvény keretében kerül sor, melynek során értékes vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk a település 10 olyan ingatlanát, ahol szemmel látható a tulajdonos gondossága, szépérzéke és a növények iránti szeretete. Ezen felül - évszámmal ellátott - „Tiszta, virágos porta” elismerő táblát adományoz ezen személyeknek, munkájuk elismeréséül.

A 10 legszebb ingatlanról készült fotók Biharnagybajom Község facebook oldalán megjelenésre kerülnek.

Biharnagybajom Község Önkormányzata
Hirdetmény

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top