2023. December 4. Hétfő Barbara, Borbála napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2023. December 4. Hétfő Barbara, Borbála napja van.
Kezdőlap » Közhírré tétetik » Felhívások» Tiszta Virágos Porta Biharnagybajom 2022.

Tiszta Virágos Porta Biharnagybajom 2022.

Biharnagybajom Község Önkormányzata közös együttműködésre kéri fel a település lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy segítsék szebbé, tisztábbá, virágosabbá tenni lakókörnyezetünket, közterületeinket.
Fenti cél érdekében kérjük minél többen vegyenek részt a „Tiszta, virágos porta” virágosítási, parkosítási és környezetszépítési programunkban.

Az elmúlt évben indult kezdeményezés tapasztalataiból kiindulva szeretnénk, ha minél többen azonosulni tudnának a célunkkal, ezért ez évben nem pályázati formában lehet részt venni, hanem automatikusan minden belterületi ingatlan bekerül a programba.A felhívás célja: kulturált, környezetbarát, virágzó településkép kialakításának elősegítése, közösségi szemlélet erősítése

Az elbírálásának szempontjai: Elsődleges szempont az, hogy az utcán elhaladva, az ingatlan mennyiben növeli a közterület összképének esztétikai összhatását.

A döntés egyéb szempontjai:
- közterület parkosítás, tartós díszítés,
- hangulatos előkertek, kapubejárók, virágos balkonok kialakítása
- lakóházak, intézmények virágosítása, növényi díszítése, különös tekintettel a házak és
intézmények előtti közvetlen közterületekre
- üzlet bejáratának csinosítása, szépítése
- a virágosítás, parkosítás, környezetszépítés minősége és esztétikai hatása.

Az értékelést 4 tagú zsűri végzi, melynek a tagjai: Láposi Istvánné, Orbánné Mile Lenke, Agócs Miklósné alpolgármester és Imre-Erdős Szilvia jegyző.

A zsűrizésre terv szerint 2022. július 4. hétfőn kerül sor, oly módon, hogy a fenti személyekből alakult bizottság bejárja a település utcáit és az ingatlanokat a közterületről megtekinti, tehát értékelésre csakis az kerül, ami onnan jól látható.

Az eredményhirdetésre a 2022. július 9-én megrendezésre kerülő Biharnagybajom Napja rendezvény keretében kerül sor, melynek során értékes vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk a település 10 olyan ingatlanát, ahol szemmel látható a tulajdonos gondossága, szépérzéke és a növények iránti szeretete. Ezen felül - évszámmal ellátott - „Tiszta, virágos porta” elismerő táblát adományoz ezen személyeknek, munkájuk elismeréséül.

A 10 legszebb ingatlanról készült fotók Biharnagybajom Község facebook oldalán megjelenésre kerülnek.

Biharnagybajom Község Önkormányzata
Hirdetmény
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top