2024. Április 18. CsütörtökAndrea napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Április 18. CsütörtökAndrea napja van.
Kezdőlap

Tiszta Virágos Porta 2022. eredményhirdetés

Pár gondolat az idei „Tiszta, virágos porta” eredményhirdetéséről…

Az elmúlt évben az Önkormányzat meghirdette a „Tiszta, virágos Biharnagybajomért” pályázatát. A felhívásra akkor több jelentkező volt, és nagyon szép, mutatós, gondozott udvart, kertet láthattunk akkor.
Hogy mi is volt az akkori cél a pályázat létrehozásával? 
A környezetszépítés, szebbé tenni településünk házait, kertjeit, elsősorban a házak előtti közterületeket, ezáltal is élhetőbbé, szemet gyönyörködtetővé tenni szűkebb környezetünket. 



Az önkormányzatunk településszépítő tevékenységének mi is nap mint nap szemtanúi lehetünk. Gyönyörű virágágyások, parkrészletek tanúskodnak erről. 

Az elmúlt évben indult kezdeményezés tapasztalataiból kiindulva szerettük volna, ha minél többen azonosulni tudnának a célunkkal, ezért ez évben nem a pályázati formát választottuk, hanem automatikusan minden belterületi ingatlan bekerült a programba.

A zsűri idén sem volt könnyű helyzetben, mert sok szép, rendezett portát, kertészeti remekművet látott, melyből kiválasztotta a 10 legtetszetősebbet.



A díjazottak 2022. évben a következők lettek:

B. Csák András B. Csák Andrásné Náluk virágtól pompázik a lakás balkonja és a közterület is. Idén is rengeteg színes, évelő és egynyári virágokkal, növényekkel díszített a lakásuk környezete, ahol ezek térbeli, színbeli elosztására tudatosság, ízlésesség jellemző.

Domokos Katalin Udvarát, előkertjét gazdag növényválaszték jellemzi. Látszik, érződik a természet iránti szeretete. Szép, gondozott udvart láthattunk. Az arra járóknak biztos, hogy odaszegezi a tekintetét a csodás látvány.

Jenei Pál és Jenei Pálné A virágok hada az udvaron és az az előtti közterületen is pompázik. Nagyon elegáns és szemet gyönyörködtető látvány az arra járók számára. Nagyon szép, rendezett, tiszta portát láttunk.

Nagy István és Nagyné Harangi Anikó A közterületen a szélsőséges időjárásnak is ellenálló zöldek kerültek kiültetésre. A növények térbeli, színbeli elosztására tudatosság, ízlésesség, igényesség jellemző. Nagyon esztétikus az összhatás.

Nagy Lajosné Az udvarán nyiladozó virágokat a viszonylag zárt kerítés eltakarja, de a hosszú udvarrész előtt elnyúló árok partja pompázik az árkot borító pici fehér virágoktól, valamint a millió színű liliomtól.

Rácz Zsigmond Lászlóné Csodás kis színes virágai, mint egy kis ékszerdoboz, úgy sziporkáznak, és a kis magocskákból véletlenszerűen itt-ott kikelteket is megbecsüli, és gondozgatja.

Sólyom Jánosné Udvarát, erkélyét megannyi meseszép virág díszíti, de a kapu előtti közterületen is szépséges margaréta virágzik, melyek mellett évelő növények hada is nagyszerű látványosság az arra járók szemének.

Szabó Gyula és Szabóné Szilágyi Mária A virágok, lugasok, csodásan nyiladoznak minden évben tavasztól őszig. A lakásuk előtti szakaszon évelő növényekkel, liliomokkal díszítik a portájuk elejét. Gondozott, egységes, harmonikus kép fogadja az arra járókat.

Szőllősi Béla és Szőllősi Béláné A lakást körbe vevő kerítés szabad belátást biztosít az udvarra, így az ott elhaladók nemcsak a közterületre kiültetett virágokban, zöldekben gyönyörködhetnek, hanem a lakást körbe ölelő, ízlésesen, megtervezetten kihelyezett virágok sokaságában.

Szűcs Gábor és Szücs Gáborné Tetszetős a virágválasztás, a zöldek megtervezett helye. Az udvaron mindig nyílik a rengeteg, szebbnél- szebb virág, de a hosszú udvar előtti közterület is végig van ültetve. Kiemelendő a közterület gazdag, aprólékosan megtervezett díszítettsége.

Minden díjazottnak gratulálunk a kertépítésbe fektetett munkájához, akik a munkájukkal, az idejükkel és az energiájukkal gazdagítják és szépítik otthonaikat és az előttük lévő közterületet, azoknak mi falubeliek egyaránt nyertesei vagyunk.

Jövőre, immár hagyományként ismét meghirdetésre kerül a Tiszta, virágos porta” program, melyről majd időben tájékoztatást fogunk adni.
Mindenkinek további örömteli kertészkedést kívánunk, és kellemes időtöltést a nyár további részére!

Agócs Miklósné
Imre-Erdős Szilvia
Orbánné Mile Lenke




VÁLASZTÁS 2024.
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top