2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Sperlágh házaspár

Sperlágh házaspár

A házaspár - dr. Sperlágh András és dr. Sperlághné Andrásné dr. Ónodi Katalin - közös életútjának szinte első pillanataitól, 1972-től kötődik településünkhöz. Mindketten szinte pályakezdőként kerültek ide, ahol egyszerre és közösen kezdték állatorvosi tevékenységüket.
Mondanom sem kell, hogy itt az Alföldön, a mezőgazdaságra épülő életformában mekkora szükség van a jó állatorvosra, és mekkora felelősség egy ekkora település állatállományának szakszerű ellátása.
A házaspár a kezdetektől napjainkig kiemelkedő odaadással és hozzáértéssel végzi munkáját, tesz azzal a falusi emberek megélhetéséért és segíti, hogy a háztáji és a más jellegű állattartási formák biztonságosan, jó szakorvosi ellátás mellett egészséges állománnyal működhessenek.
Az idősebb generációk bizonyára emlékeznek még arra, amikor különböző járványok idején András és Katalin is emberfeletti munkával és kitartással segítette a gazdálkodókat- és ezekben az időkben sem csak az állatok orvosi ellátásával, hanem a gazdák jó tanáccsal való ellátásával is.
Mindezek mellett az idők folyamán mindketten a helyi közösségi élet ismert és elismert szereplőivé is váltak, András a vadásztársaság tagjaként és a Helyi Választási Bizottság elnökeként, Katalin pedig a más jellegű közösségi események szervezésében nyújtott segítségével.
Több, mint negyven éve, együtt számítva tehát nyolcvan éve dolgozik e két ember az állatokat gyógyítva azért, hogy településünk lakóinak megélhetését segítse. Bizton állítom, megérdemelten kapják meg a Biharnagybajomért Emlékérmet, hiszen munkásságuk, mely egyben az életük is, méltán vívta a falu lakosságának megbecsülését.
 A házaspár jelenleg Bulgáriában van, kitüntetésüket ünnepélyes keretek között a szeptemberi  képviselő-testületi ülésen fogom átnyújtani.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top