Kezdőlap » Civilek a pályán» Nyugdíjas Klub

Nyugdíjas Klub

A Biharnagybajomi Nyugdíjas Klub 1992 óta működik. A bíróság által 1994 decemberébe lett bejegyezve, mint civil szervezet. Azóta folyamatosan működik. A taglétszám akkor 40 fő volt, jelenleg 34 fővel működik.Első elnöke és alapítója Nemes Benjámin volt, aki már nincs közöttünk. Őt követte elsőként Sárkány Gyuláné, majd Sárkány Imre.
2011 májusától Furka Albertné lett a klub elnöke. Időközben ő elhunyt. Bármilyen emberpróbáló is volt, tovább kellett mennünk. Így került sor 2016. február 24-én a tisztújító közgyűlésünkre. A Nyugdíjas klub új elnökévé 5 éves megbízatással Máté Zoltán Lászlónét, titkárává Furka Albertet, az elnökség tagjaivá Bartha Lászlónét, Schubert Lászlónét, Szűcs Albertnét választottuk. A Felügyelő Bizottságba szintén 5 éves időtartamra elnökké Schubert Lászlót, tagjaivá Nagy Gyulánét, Kasza Istvánnét választottuk.
A klub foglalkozásunkat heti rendszerességgel szerdán 14 órától a Biharnagybajomi Agorában tartjuk.

Igyekszünk jó kapcsolatot tartani a községünkben lévő civil szervezetekkel, szervekkel, intézményekkel (Biharnagybajomi Polgármesteri Hivatal, Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központ, Szűcs Sándor ÁMK, iskola, óvoda vezetői, dolgozói, Biharnagybajomi „Dózsa” Agrár Zrt, Szent Korona Gyógyszertár, Biharnagybajomból Elszármazottak Baráti Köre Egyesület).
Kapcsolatunk kiterjed a községünkön kívüli szervezetekre is (Hajdú-Bihar Megyei NYOSZ, Hajdú-Bihar Megyei Mozgáskorlátozottak Szövetsége, továbbá a szomszédos községek nyugdíjas klubjaira is (Szerep, Sárrétudvari, Füzesgyarmat, Kaba).
2009-ben alakult meg az Ezüsthíd tánccsoport 12 fővel. Vezetője: Máté Zoltán Lászlóné.

Az évek során történtek változások munkájuk, egészségügyi állapotuk változása miatt. Újabb tagokkal is bővült a csoport. Megalakulásunk óta 60 alkalommal léptünk fel helyi és más rendezvényeken. Felkészítőnk egész évben Macskinné Pór Erzsébet nívódíjas táncoktató, aki a koreográfiát is készíti.

A nyugdíjas klub tagjai, ahogyan azt már megszoktuk a 2016-os esztendőt sem töltöttük tétlenül.
Januárban újévi köszöntővel indítottuk az évet.
Februárban Furka Albertné halálára emlékeztünk. Klubtársainkkal együtt közösen gyertyát gyújtottunk emlékére.
Március hónapban megünnepeltük a Nőnapot és a Farsangot. A férfiak virággal köszöntötték a klub női tagjait. Márciusban új tánccal készültünk a Falunapra, közben próbáltuk a régebben megtanult táncokat is. Részt veszünk a községben rendezett ünnepségeken (Március 15., Húsvéti előkészületek) Meghívást kaptunk a mazsorett csoport jótékonysági báljára, melyet örömmel elfogadtunk.

Április hónapban több rendezvényen részt vettünk, így a Füzesgyarmati Nyugdíjas Találkozón, a Költészet Napján, a Megyei vers- és prózamondó versenyen (Debrecen) a Nagyrábéi Ízek Fesztiválján.
Május elsejét közösen ünnepeltük a Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központtal, főzéssel egybekötve.
Június hónapban részt vettünk a Nemzeti Összetartozás Napján, majd az iskola jótékonysági rendezvényén verssel, tánccal, anyagi támogatással segítettünk. Szintén június hónapban került sor Nyíregyházán a Regionális vers- és prózamondó verseny megrendezésére, ahol klubunkat Nagy István klubtag képviselte. Ebben a hónapban vettünk részt a Bárándi Támasz Sztár Fesztiválon, ahol az Ezüsthíd tánccsoport lépett fel. Kirándulást tettünk a Hajdú-Bihar Megyei NYOSZ keretében rendezett Hortobágyi Regionális szabadidő, sport, egészségügyi napon. (Tésztás ételekkel neveztünk be. Schubert László kanásztánccal.)
Július hónapunk is mozgalmas volt. Kezdődött a IX. Nyugdíjas Színjátszó Fesztivállal Nagyrábén (Felléptek: Guruczi Antalné, Szűcs Gáborné és a klub énekkara). Július 9-én került megrendezésre a Biharnagybajomi Falunap, melyből klubunk szintén kivette a részét (vers: Nagy István, mese: Guruczi Antalné, Ezüsthíd tánccsoport, énekkar Földesi Ambrusné vezetésével). Július 26-án gyulai kirándulás, a „Csárdás királynő” című operettet tekintettük meg. Előtte városnézés és fürdés a Várfürdőben. Július 30-án a mozgáskorlátozottakkal Nyíracsádon voltunk, ahol vendégül láttak bennünket ebéddel. A rendezvény színvonalának emeléséhez verssel, mesemondással és tánccal járultunk hozzá.

Augusztus 21-én Államalapítónkról való megemlékezés a református templomban. Augusztus 28-án Berekfürdőre látogattunk a NYOSZ keretében megrendezett Nyugdíjas találkozóra. Fellépett: a klub énekkara.
Szeptember 10-én került megrendezésre Sárrétudvariban a Sárréti Nyugdíjas Találkozó, ahol szintén képviseltettük magunkat (vers, táncdal, mese). Szeptember 11-én klubtajgaink közül részt vettek a Szenes-esten Budapesten. Szeptember 17-én meghívást kaptunk a Kabai Nyugdíjas Találkozóra, ahol klubunk is képviseltette magát. Szeptember 24-én a Szerepen megrendezett Sárréti Találkozón vettünk részt (verssel és táncdallal léptünk fel).
Október 12-én Idősek Napja a Szűcs Sándor Művelődési Házban (óvodások, nyugdíjasok műsora, valamint Nagyváradi vendégművészek fellépése). Október 21-én részt vettünk az 1956-os Forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésén és a Pro Patria emlékmű koszorúzásán. Október 22-én a XXIII. Karafitty Népzenei Találkozón szintén képviseltette magát a Nyugdíjas klubunk.
November 2-án került sor az újonnan felújított ravatalozó átadására, díszsírhelyek, valamint a Pro Patria emlékmű koszorúzására. Így érkeztünk el november 5-höz, amikor is a művelődési házban ezúttal mi adtunk otthont a Sárréti Nyugdíjas Találkozónak, vendégül látva a sárrétudvari, a szerepi, a füzesgyarmati és kabai barátainkat. Klubunk mesével, verssel, tánccal, magyar nótával, táncdallal szórakoztatta a vendégeket.
December 4-én a második gyertyagyújtáson dallal és verssel járultunk hozzá a rendezvény sikeréhez.
December 10-én klubunk vidám évzárót tartott.
December 15-én hagyományainkhoz hűen részt vettünk az adventi készülődésen, a művelődési házban.

Biharnagybajom, 2017. január 27.

Máté Zoltán Lászlóné
klub elnöke

Nyugdíjas Klub Biharnagybajom
4172 Biharnagybajom, Várkert u. 35.
adószám: 18558333-1-09
elnök: Máté Zoltán Lászlóné (06-30/895-4645)
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top