2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Nagy Andrásné

Nagy Andrásné

Méltatást írni még akkor sem könnyű, ha az elismerés egy sikeres életútnak szól. A szokásos szóvirágok, az érdemek felemlegetése negyven év után nem mindig fejezik ki az érintett munkásságának sikerességét, nem fejezik ki hűen azt a hálát, amit már korábban kiérdemelt.

Éppen ezért talán célszerűbb lesz – életútjának néhány fontosabb eseménye után – Nagy Andrásné Gyimesi Judit emberi jellemvonásainak kiemelése.

1947. december 6-án született Zajtán. Gyermekéveit már Püspökladányban töltötte. Ugyanitt végezte el általános és középiskolai tanulmányait is.

Érettségi vizsgája után néhány hónapig Földesen dolgozott, majd egy rövid ideig Sárrétudvariban volt óvónő. Ezt követően Biharnagybajomban folytatott több évtizedes sikeres pedagógiai tevékenységet. 1967-től 1970-ig óvónőként dolgozott, miközben oklevelet kapott a felsőfokú óvónőképző intézetben. Pár évvel később a tanítóképző főiskolán is diplomát szerzett. 1974-től 2007-es nyugdíjazásáig iskolánk tanítójaként kamatoztatta tudását, nevelte és tanította gyermekeinket.

Munkáját alsó tagozatos nevelőként végezte, több mint három évtizeden keresztül. A gyermekek életében ez az a szakasz, amikor kialakulnak jellemvonásaik, kinyílik értelmük, érdeklődővé, fogékonnyá válnak a világ dolgai iránt. Ebben az életkorban fokozott az őket tanítók felelőssége.

Judit a tanítást mindig nagy odaadással, körültekintéssel, tudása legjavát adva végezte. Tevékenységében következetes volt, azzal a szakmai alázattal felvértezve, amelyik mindig tiszteli a másikat, a gyermeki személyiséget.

Pályája során sokféle pedagógiai módszert ismert meg, s alkalmazta eredményesen. Munkatársai egyenes, őszinte emberként ismerték. Mindig elmondta, amit gondolt, véleményét nyíltan vállalta. Sokszor tartott tükröt a problémák, aktuális helyzetek elé, s nem mindig a tükörben volt a hiba. Egész pályafutását az egyenesség, a nyíltság jellemezte. Olyan volt, mint a tiszta ablaküveg, mindig lehetett tudni miről mit gondol, mit akar cselekedni.

Biztos, hogy társadalmunknak sok Gyimesi Juditra lenne szüksége a valóságos értékek megóvása érdekében.

A kitüntető elismerést teljes joggal megérdemli. Szóljon ez az elismerés egyben minden olyan pedagógusnak, minden olyan embernek, aki munkáját őszintén, jól, igazul, és felelősségteljesen végzi.

Köszönjük, Judit!

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
Képviselő-testületének 265/2009. (XII.10.) határozatával

Nagy Andrásné Gyimesi Judit részére

az iskolai oktatás területén végzett
kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a
BIHARNAGYBAJOM ÖNKORMÁNYZATA
ELISMERŐ DÍJAT
és oklevelet adományozza.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top