2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Láposi Zoltán

Láposi Zoltán

Születésétől napjainkig – rövid kitérőktől eltekintve - Biharnagybajomban töltötte életét, ide kötötte és köti teljes életútja és munkássága, és reméljük megérdemelt és hosszú nyugdíjas évei is.
Képestés nélküli nevelőként kezdett oktatni, majd pedagógusként, tanítóként, később osztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként és két évig igazgató-helyettesként dolgozott  Biharnagybajom felnövekő generációiért.
Pedagógusként, vezetőként is példamutatóan dolgozott, de emellett is mindig volt ideje, ereje arra, hogy az emberi kapcsolataiban is olyan követendő példát mutasson, melyre számos bajomi nemzedék emlékezik jó szívvel és egyenes derékkal, büszkén.
Szeretett hivatásában maximális odaadással végzett munkája mellett arra is jutott ereje, ideje hogy az Általános Iskola és a település rendezvényein, ünnepségein részt vegyen, azok szervezésében aktív szerepet vállaljon, az azokon szereplő diákokat felkészítse, esetenként jellegzetesen kellemes orgánumát használva, fellépőként verssel, felolvasással emelje egy-egy ünnepség, rendezvény fényét.
Pedagógusi, vezetői tevékenysége mellett volt energiája és elhivatottsága egy, a településünk életében, közösségében meghatározó tevékenységet is felvállalni: 1994 óta településünk Képviselő-testületének tagja, a közművelődésért tevékenykedő bizottság tagja, elnöke is. Nyitottságával, széles látókörével és településünkért való odaadásával, valamint számos előre vivő javaslat kiötlésével és a döntések előkészítésében való aktív részvétellel tett jelentősen településünk előrehaladásáért.
Munkájának, elhivatottságának, közösségi tevékenységének és mélyen gyökerező lokálpatriotizmusának elismerése ez a cím, mely kifejezi a „keze alatt” felnőtt nemzedékek és kortársainak elismerését.
A képviselő-testület a „Biharnagybajom Közszolgálatáért Elismerő Díj”-at adományozta
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top