Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Láposi Gyuláné

Láposi Gyuláné

Láposi Gyuláné Gali Jolán Mikepércsen született 1927. január 15-én. Édesanyja Szilágyi Julianna. Férje: Láposi Gyula. Gyermekei: Gyula, Sándor és Évike.

1959. március 29-én került Biharnagybajomba, a Bacsó Béla úti óvodába óvónői állásba. Egy év múlva, amikor felépült az új óvoda Kisbajomban, ő lett az óvoda vezetője és élelmezésvezetője. 24 évet dolgozott, mint óvodavezető.

1974-ben „Kiváló óvónő” kitüntetésben részesítették, melyet a Parlamentben vett át. Személye a folyamatosság és az állandóság jelképévé vált. Munkája szerteágazó volt, dolgozott, mint óvónő, mint óvodavezető és élelmezésvezető, s mindegyikben magas színvonalon tevékenykedett. Minden tettében, kapcsolataiban az emberekért, közösségért való tenni akarás motiválta. Tudott az emberekkel párbeszédet folytatni, értelmiségi magatartásmintát adni, mértéktartóan szigorú és barátságos lenni. Valamennyi munkatársát, a legkisebb munka fontosságát is képes volt elismerni és megbecsülni. Felelősségteljes munkájával egyre több tisztelője lett, mindnyájan azt érezhettük, hogy értünk, az óvodáért, a közösségért, a faluért dolgozott. Kapcsolattartása mindenkor példamutató és követendő számunkra. Két éve elköltözött Budapestre, de a kölcsönös tisztelet, a jó kapcsolat azóta is tart és szívesen emlékezünk rá és ő is érdeklődik, sőt meg is látogat bennünket. Örömmel tölt el mindannyiunkat ilyenkor, ha megdicsér, mert szeretnénk megőrizni mindazokat az értékeket, amiket ő megalapozott számunkra.


Biharnagybajom Községi Önkormányzat
Képviselő-testületének 264/2009. (XII.10.) határozatával

Láposi Gyuláné Gali Jolán részére

az óvodai nevelés területén végzett
kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a

BIHARNAGYBAJOM ÖNKORMÁNYZATA
ELISMERŐ DÍJAT
és oklevelet adományozza.
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top