2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Láposi Gyuláné

Láposi Gyuláné

Láposi Gyuláné Gali Jolán Mikepércsen született 1927. január 15-én. Édesanyja Szilágyi Julianna. Férje: Láposi Gyula. Gyermekei: Gyula, Sándor és Évike.

1959. március 29-én került Biharnagybajomba, a Bacsó Béla úti óvodába óvónői állásba. Egy év múlva, amikor felépült az új óvoda Kisbajomban, ő lett az óvoda vezetője és élelmezésvezetője. 24 évet dolgozott, mint óvodavezető.

1974-ben „Kiváló óvónő” kitüntetésben részesítették, melyet a Parlamentben vett át. Személye a folyamatosság és az állandóság jelképévé vált. Munkája szerteágazó volt, dolgozott, mint óvónő, mint óvodavezető és élelmezésvezető, s mindegyikben magas színvonalon tevékenykedett. Minden tettében, kapcsolataiban az emberekért, közösségért való tenni akarás motiválta. Tudott az emberekkel párbeszédet folytatni, értelmiségi magatartásmintát adni, mértéktartóan szigorú és barátságos lenni. Valamennyi munkatársát, a legkisebb munka fontosságát is képes volt elismerni és megbecsülni. Felelősségteljes munkájával egyre több tisztelője lett, mindnyájan azt érezhettük, hogy értünk, az óvodáért, a közösségért, a faluért dolgozott. Kapcsolattartása mindenkor példamutató és követendő számunkra. Két éve elköltözött Budapestre, de a kölcsönös tisztelet, a jó kapcsolat azóta is tart és szívesen emlékezünk rá és ő is érdeklődik, sőt meg is látogat bennünket. Örömmel tölt el mindannyiunkat ilyenkor, ha megdicsér, mert szeretnénk megőrizni mindazokat az értékeket, amiket ő megalapozott számunkra.


Biharnagybajom Községi Önkormányzat
Képviselő-testületének 264/2009. (XII.10.) határozatával

Láposi Gyuláné Gali Jolán részére

az óvodai nevelés területén végzett
kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a

BIHARNAGYBAJOM ÖNKORMÁNYZATA
ELISMERŐ DÍJAT
és oklevelet adományozza.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top