Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Gyügyei Katalin

Gyügyei Katalin

Születésétől napjainkig – rövid kitérőktől eltekintve - Biharnagybajomban töltötte életét, ide kötötte és köti családja, barátai, kollégái és volt tanítványai.
Képestés nélküli nevelőként, majd pedagógusként, tanítóként, később igazgató-helyettesként, igazgatóként is Biharnagybajom ifjúságáért végezte oktató-nevelő munkáját.
Pedagógusként, vezetőként is mindig maximumot nyújtva dolgozott, de munkája mellett is mindig volt ideje, ereje arra, hogy az emberi kapcsolatokban is – legyen szó munkahelyi-, baráti-, vagy szülői-, nebulói viszonyról – helyt álljon, segítő szándékkal és jó szívű, építő jellegű kritikával forduljon embertársai felé.
Szeretett hivatásában felmutatott munkássága is teljes embert kívánt, mégis emellett is aktív részese, szervezője, vezetője tudott lenni a helyi közösségi életnek és szakmai szinten is folyamatos megújulásra, előrelépésre volt képes.
Munkája elismeréseként
- 1982-ben a Művelődési Miniszter Dicsérő Oklevelét,
1989-ben a Honvédelmi Miniszter Dicsérő Oklevelét is megkapta, ugyanakkor számára a számtalan általa felkészített, segített országos, megyei és helyi szinte elért tanulói eredmény jelentette az igazi elismerést.
2012-ben több évtizedes szakszervezeti tevékenységéért Szakszervezeti emlékérmet kapott.
Pedagógusi, vezetői tevékenysége mellett volt ereje, energiája egy a településünk életében, közösségében meghatározó tevékenységet is felvállalni és a lehető legodaadóbban, leglelkesebben és ami szintén fontos eredményesen végezni: Katika alapító tagja a helyi Népdalkörnek, melynek ’92-től az idei évig elnöke is volt. Munkáját ezen a téren is számos siker és elismerés koronázta.
E rövid méltatás kevés egy ilyen jeles és eseménydús pályafutás átfogó bemutatására, ugyanakkor megmutatja azt, hogy egy, az emberi-, szakmai- és közösségi életben is egyaránt magas szinten helytálló, valamennyiünk szívéhez közel álló ember az, akinek Biharnagybajom Község Önkormányzata a Biharnagybajom Közszolgálatáért kitüntetést adományozza.
Bajomi Fabrika
GYÉKÉNY TERMÉKEK
Eladó gyékény termékek
SZÁRAZTÉSZTÁK
Eladó 10 tojásos száraztészták
Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top