2022. Június 25. Szombat Vilmos napja van.
Kezdőlap » Itt élek » Kitüntetettjeink» Gyügyei Katalin

Gyügyei Katalin

Születésétől napjainkig – rövid kitérőktől eltekintve - Biharnagybajomban töltötte életét, ide kötötte és köti családja, barátai, kollégái és volt tanítványai.
Képestés nélküli nevelőként, majd pedagógusként, tanítóként, később igazgató-helyettesként, igazgatóként is Biharnagybajom ifjúságáért végezte oktató-nevelő munkáját.
Pedagógusként, vezetőként is mindig maximumot nyújtva dolgozott, de munkája mellett is mindig volt ideje, ereje arra, hogy az emberi kapcsolatokban is – legyen szó munkahelyi-, baráti-, vagy szülői-, nebulói viszonyról – helyt álljon, segítő szándékkal és jó szívű, építő jellegű kritikával forduljon embertársai felé.
Szeretett hivatásában felmutatott munkássága is teljes embert kívánt, mégis emellett is aktív részese, szervezője, vezetője tudott lenni a helyi közösségi életnek és szakmai szinten is folyamatos megújulásra, előrelépésre volt képes.
Munkája elismeréseként
- 1982-ben a Művelődési Miniszter Dicsérő Oklevelét,
1989-ben a Honvédelmi Miniszter Dicsérő Oklevelét is megkapta, ugyanakkor számára a számtalan általa felkészített, segített országos, megyei és helyi szinte elért tanulói eredmény jelentette az igazi elismerést.
2012-ben több évtizedes szakszervezeti tevékenységéért Szakszervezeti emlékérmet kapott.
Pedagógusi, vezetői tevékenysége mellett volt ereje, energiája egy a településünk életében, közösségében meghatározó tevékenységet is felvállalni és a lehető legodaadóbban, leglelkesebben és ami szintén fontos eredményesen végezni: Katika alapító tagja a helyi Népdalkörnek, melynek ’92-től az idei évig elnöke is volt. Munkáját ezen a téren is számos siker és elismerés koronázta.
E rövid méltatás kevés egy ilyen jeles és eseménydús pályafutás átfogó bemutatására, ugyanakkor megmutatja azt, hogy egy, az emberi-, szakmai- és közösségi életben is egyaránt magas szinten helytálló, valamennyiünk szívéhez közel álló ember az, akinek Biharnagybajom Község Önkormányzata a Biharnagybajom Közszolgálatáért kitüntetést adományozza.
Beharangozó

Új Bajomi Hírlevél
 
 
Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkekADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Biharnagybajom TV
Bemutató film
Időjárás

Top